Terug

Volg Vandaag Inside

AVROTROS: 'Songfestivalduo Mia en Dion zongen lied prima in een beschermde omgeving'

AVROTROS: 'Songfestivalduo Mia en Dion zongen lied prima in een beschermde omgeving'

Unspecified

29 apr 2023, 11:54

De keer dat Mia Nicolai en Dion Cooper hun nummer Burning Daylight voor de AVROTROS zong, ging dat "prima". Dat laat een woordvoerster van de omroep desgevraagd weten aan het ANP. "Pas op het podium met publiek, andere techniek en met mediadruk bleek dat het nummer te veel van ze vroeg en dat een aanpassing noodzakelijk was", aldus de zegsvrouw. De AVROTROS is verantwoordelijk voor de Nederlandse inzending.

Volgens AVROTROS brachten Nicolai en Cooper hun nummer "prima" ten gehore in "een beschermde omgeving", zoals in de studio, tijdens de repetities of bij AVROTROS. Vrijdag maakte het duo in de NPO-talkshow Khalid & Sophie bekend het nummer te hebben aangepast. De artiesten zingen hun lied tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival anderhalve octaaf hoger. Dat is ook toegestaan, liet een woordvoerder weten.

De twee artiesten gaven aan tafel bij Sophie Hilbrand aan "de afgelopen zes maanden" te hebben "gevochten" met hun nummer. "Het is voor onze stemmen lastig om uit te voeren", aldus Cooper. Nicolai voegde eraan toe dat ze het nummer "met minder plezier" zong, "want het was net wat te uitdagend".

Nicolai en Cooper zongen hun nummer tweemaal eerder live op pre-party's van het songfestival. Zowel in Madrid als in Amsterdam lukte het hen niet om het hele nummer zuiver te zingen. Nadat het de tweede keer was misgegaan, zijn de zangers om tafel gegaan met hun team om tot een oplossing te komen. Ook Duncan Laurence schoof daarbij aan.

Op 9 mei vertegenwoordigen Nicolai en Cooper Nederland in de eerste halve finale tijdens het songfestival in Liverpool.

Deel dit artikel

Link gekopieerd