Terug

Volg Vandaag Inside

Atalanta-trainer vreest voor einde seizoen EK-kandidaat De Roon

Unspecified

16 mei 2024, 10:52

Het is de vraag of Marten de Roon op tijd fit is voor het EK voetbal volgende maand. De aanvoerder van Atalanta moest woensdagavond met een blessure het veld verlaten in de Italiaanse bekerfinale tegen Juventus (0-1).

Wat De Roon precies mankeert, is nog niet duidelijk, maar zijn trainer Gian Piero Gasperini was direct na de verloren finale weinig positief. "Een flinke tegenvaller. Misschien is het wel het einde van zijn seizoen."

De Roon is een belangrijke speler bij Atalanta, dat een sterk seizoen beleeft. De club staat op een plek die aan het einde van het seizoen recht geeft op Champions League-voetbal en staat in de finale van de Europa League.

Ook in de selectie van Oranje is De Roon een vaste waarde. Bondscoach Ronald Koeman maakt donderdag de voorlopige selectie bekend voor het EK. Dat toernooi begint op 14 juni in Duitsland.

Marten de Roon behaalde vorige week met Atalanta de finale van de Europa League en sprak na afloop van het gewonnen duel met Olympique Marseille (3-0) met Noa Vahle. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd