Terug

Volg Vandaag Inside

Atalanta houdt ook in Madrid vast aan eigen filosofie

Atalanta houdt ook in Madrid vast aan eigen filosofie

Unspecified

16 mrt 2021, 12:38

Atalanta zal ook in de return tegen Real Madrid in de achtste finales van de Champions League vasthouden aan de offensieve tactiek. "We zouden de bus in ons strafschopgebied kunnen parkeren en wachten op een counterkans, maar dat is tegen onze voetbalfilosofie. Dat gaan we dus niet doen. We willen ons op een waardige manier meten met één van de beste teams in de wereld. Dan weten we ook meteen waar we staan", blikte coach Gian Piero Gasperini vooruit op het duel dinsdagavond in Madrid.

Atalanta had ook voor de thuiswedstrijd tegen Real Madrid, op 24 februari (0-1), grote plannen in aanvallend opzicht. Door een snelle rode kaart voor Remo Freuler, die in de 17e minuut de doorgebroken Ferland Mendy vloerde, kon de club uit Bergamo de brandende ambities niet waarmaken. Met tien man bleef Atalanta niettemin goed overeind, maar de treffer van Mendy in de 86e minuut zorgde toch voor een mineurstemming in de Italiaanse kleedkamer.

Volgens Gasperini had die rode kaart ("zwaar bestraft") de wedstrijd voor zijn ploeg verpest. Hij hoopt daarom dat zijn spelers in Madrid alsnog kunnen laten zien waartoe ze in staat zijn. "Sinds we deze aanvallende speelwijze hanteren, hebben we diverse keren met grote cijfers verloren, ook in de Champions League. Maar we hebben nooit overwogen om onze tactiek aan te passen. We proberen juist te groeien in onze manier van spelen."

International Marten de Roon en aanvaller Sam Lammers behoren in Atalanta tot de selectie van Atalanta. Hans Hateboer is nog geblesseerd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd