Terug

Volg Vandaag Inside

Atalanta Bergamo wekt woede na vreselijke blunder met kerst-tenue

Atalanta Bergamo wekt woede na vreselijke blunder met kerst-tenue

Unspecified

16 dec 2021, 12:14

Atalanta Bergamo speelt komende zaterdag 18 december zijn laatste wedstrijd van het jaar. De club van Marten de Roon en Teun Koopmeiners heeft daarvoor een speciaal kerst-shirt ontworpen. Echter viel fans direct een afgrijselijke blunder op.

Het thuis-tenue is zoals gebruikelijk voorzien van de zwarte en donkerblauwe verticale banen. Atalanta heeft daar een speciaal detail aan toegevoegd, namelijk: de skyline van de stad Bergamo. Echter heeft de club de verkeerde skyline laten bedrukken op het tenue, aangezien het de horizon van Turijn heeft afgebeeld. Onder meer staat de Mole Antonelliana in de skyline verwerkt. Het is een beroemd gebouw in Turijn en staat óók op de achterkant van de Italiaanse 2 cent munt. Hier zou eigenlijk de Città Alta van Bergamo moeten staan.

De bekendmaking van het shirt leidde dan ook tot woede onder de Atalanta-supporters. 'Een onvergeeflijke fout', schrijft een aanhanger van de club, terwijl een ander zegt zich te schamen voor Atalanta. 'Is het een eerbetoon aan Agnelli?', verwijst een andere fan naar de directeur van Juventus.

De stad Bergamo werd in de eerste golf van de coronacrisis hard getroffen. Met de verkoop van de limited edition tenues wil de club het ziekenhuis van de stad ondersteunen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd