Aston Villa vernedert Ajax's Europa League-tegenstander Brighton

30 sep 2023, 15:45

Aston Villa heeft het dit seizoen zo verrassend presterende Brighton & Hove Albion een forse nederlaag bezorgd. De ploeg uit Birmingham was op eigen veld met 6-1 te sterk. De hoofdrol was voor aanvaller Ollie Watkins die drie keer scoorde.

Brighton, een van de tegenstanders van Ajax in de Europa League, keek al na 26 minuten tegen een 3-0-achterstand aan. Watkins opende in de 14e minuut de score door de bal uit een voorzet van Matthew Cash van dichtbij binnen te tikken. Een fout van Brighton-verdediger Joël Veltman leidde 7 minuten later de 2-0 in. Opnieuw was Watkins de doelpuntenmaker. Een eigen doelpunt van Pervis Estupiñán zorgde voor een 3-0-ruststand.

Met zijn eerste competitiedoelpunt voor Brighton deed Ansu Fati, gehuurd van FC Barcelona, kort na rust iets terug. Maar nog een doelpunt van Watkins bracht de marge weer op drie: 4-1. Villa-coach Unai Emery zag in de slotfase Jacob Ramsey en, in de extra tijd, Douglas Luiz nog scoren. Zijn ploeg komt dankzij de winst op gelijke hoogte met Brighton met 15 punten uit zeven duels.