Terug

Volg Vandaag Inside

Assaidi: 'Achteraf had ik beter eerst naar Ajax kunnen gaan'

Assaidi: 'Achteraf had ik beter eerst naar Ajax kunnen gaan'

Unspecified

17 okt 2022, 13:02

Oussama Assaidi vertrok in 2012 van sc Heerenveen naar Liverpool. Een prachtige transfer, maar de behendige aanvaller kreeg nauwelijks kansen bij de Engelse topclub. 

“In de trainingen kon ik makkelijk mee', blikt Assaidi terug bij ESPN. 'Ik draaide die spelers helemaal dol. Jamie Carragher bijvoorbeeld. Ja, echt. In de Europa League was ik twee keer Man of the Match, maar in de Premier League kreeg ik bijna geen minuten. Hoe moet ik het dan laten zien? Achteraf had ik een betere keuze moeten maken: eerst naar Ajax. Dan kom je toch wat groter binnen. Nu kom je van Heerenveen…”

In Engeland gaat alles een stuk sneller, zo legt Assaidi uit. “De duels zijn harder, je wordt kort gedekt. In de Eredivisie is er ruimte en kun je bij wijze van spreken je veters nog gaan strikken. Er zit weinig druk op. De Eredivisie wordt elk jaar slechter.”

Bij Liverpool werd Assaidi uiteindelijk verhuurd aan Stoke City. Daarna speelde hij ook nog voor Al-Ahli. In 2019 zette hij na een periode bij FC Twente een punt achter zijn carrière.

Deel dit artikel

Link gekopieerd