Terug

Volg Vandaag Inside

Arno Vermeulen zou Berghuis niet oproepen voor Oranje na klap aan Twente-supporter

Arno Vermeulen zou Berghuis niet oproepen voor Oranje na klap aan Twente-supporter

Unspecified

29 mei 2023, 09:01

Als Arno Vermeulen het voor het zeggen had bij Oranje, zou hij Steven Berghuis maandag niet oproepen voor het Nederlands elftal. Dat zegt de journalist bij Studio Voetbal. Vermeulen vindt het onacceptabel dat Berghuis zondag een klap uitdeelde aan een FC Twente-supporter, die Brian Brobbey racistisch zou hebben bejegend.

De 45-voudig international van Oranje verloor zijn zelfbeheersing vlak voordat hij in Enschede de spelersbus instapte, zo is te zien op een filmpje dat op internet circuleert. “Ik zou hem niet oproepen. Een dag voordat je de selectie naar buiten brengt, slaat Berghuis een toeschouwer. Ik vind het een reden om hem niet te selecteren”, zegt Vermeulen.

Pierre van Hooijdonk zit totaal niet op één lijn met zijn collega-analist. "Omdat het een voetballer is die een klap uitdeelt, vinden we het niet kunnen. Maar wat denk je dat er op straat gebeurt als Berghuis daar loopt en er zulke dingen worden geroepen? Wat denk je dat er dan ontstaat? Ik kan me er wel iets bij voorstellen. Die voetballers moeten alles maar incasseren. Die voetballers moeten maar tegen zich aan laten zeiken, want alles is blijkbaar geoorloofd..."

Ook Afellay is het niet eens met Vermeulen. "Hij heeft toch geen moord gepleegd? Vanuit menselijk oogpunt is zijn reactie begrijpelijk. Het is nooit goed te keuren, maar het gaat hier niet eens om hem, hij corrigeert hier het gedrag van een ander, dus het geeft aan dat hij heel erg menselijk is. Het ging niet om hem maar om zijn teamgenoot. Ik vind niet dat je hem daardoor dan niet bij het Nederlands elftal moet nemen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd