Terug

Volg Vandaag Inside

Antwerp FC raakt vierde sponsor kwijt na aanstelling Overmars

Antwerp FC raakt vierde sponsor kwijt na aanstelling Overmars

Unspecified

25 mrt 2022, 12:22

 De Belgische voetbalclub Royal Antwerp FC is een vierde sponsor kwijtgeraakt na de aanstelling van Marc Overmars als technisch directeur. VINCI Energies, dat normaal te zien is op reclameborden en gasten ontvangt in het stadion, trekt zich voor de rest van dit seizoen terug. Over volgend seizoen wordt nog nagedacht.

VINCI Energies zegt respect voor vrouwen heel belangrijk te vinden en wil verder niks zeggen over de sponsordeal. Eerder besloten Select Group, Federale Verzekeringen en Descroes de samenwerking met Antwerp stop te zetten vanwege de komst van Overmars.

Antwerp presenteerde maandag Overmars als technisch directeur, zes weken nadat hij was opgestapt bij Ajax als gevolg van grensoverschrijdend gedrag tegenover vrouwelijke werknemers van de club. Het leidde tot nogal wat verbaasde reacties. Zo vonden enkele prominente Belgische voetbalanalytici dat Overmars veel te snel terugkeerde.

De club maakte donderdag excuses voor de gebrekkige communicatie rond de veelbesproken aanstelling van de Nederlander. 'Hoewel we als club een zorgvuldige en weloverwogen beslissing namen, zijn we er niet in geslaagd dat glashelder toe te lichten', aldus Antwerp in een verklaring.

Advocaat gaf donderdagavond in Vandaag Inside aan wat Marc Overmars anders had moeten doen tijdens zijn presentatie bij Antwerp FC. Bekijk het in de onderstaande video terug.

Advocaat Job Knoester zag presentatie Overmars: ‘Had hij anders moeten aanpakken’
4:08
Advocaat Job Knoester zag presentatie Overmars: ‘Had hij anders moeten aanpakken’

Deel dit artikel

Link gekopieerd