Terug

Volg Vandaag Inside

Annemiek van Vleuten soleert naar ritzege en wint Tour de France Femmes

Annemiek van Vleuten soleert naar ritzege en wint Tour de France Femmes

Unspecified

31 juli 2022, 17:45

Annemiek van Vleuten heeft op overtuigende wijze de Tour de France Femmes gewonnen. De 39-jarige Nederlandse wielrenster was na haar zege van zaterdag ook zondag de sterkste in de slotetappe, die ging van Lure naar La Super Planche des Belles Filles.

Van Vleuten kende een wat rommelige aanloop naar de slotklim en moest tot vier keer toe van fiets wisselen. De kopvrouw van Movistar bleef rustig en reed op ruim 5 kilometer van de finish bij iedereen weg en bleek net als een dag eerder veruit de beste klimster van het peloton. Van Vleuten soleerde toen in de Vogezen naar winst van de zevende etappe, nam de gele trui over van Marianne Vos en ging de slotrit in met ruim 3 minuten voorsprong op landgenote Demi Vollering.

Vollering probeerde het Van Vleuten zondag nog wel lastig te maken, maar op La Super Planche des Belles Filles stond geen maat op de klassementsleidster. Vollering eindigde als tweede en stelde de bolletjestrui veilig. Ook de groene sprinterstrui ging naar een Nederlandse, namelijk Vos.

De vrouwen reden voor het eerst sinds 2009 weer een echte etappekoers door Frankrijk, dat toen nog een andere naam had.

Deel dit artikel

Link gekopieerd