Terug

Volg Vandaag Inside

Andy: "Het liefst had ik mijn hele carrière voor Ajax gevoetbald"

Andy: "Het liefst had ik mijn hele carrière voor Ajax gevoetbald"

Unspecified

22 juni 2023, 13:12

Andy van der Meijde heeft in de podcast Schouders Eronder teruggeblikt op zijn vertrek bij Ajax. De rechtsbuiten werd in 2003 verkocht aan Internazionale maar was het liefst in Amsterdam gebleven.

Andy vertelt dat hij door toenmalig trainer Ronald Koeman naar het kantoor van de technisch directeur werd gestuurd. "Ik werd ineens verkocht door Arie van Eijden, klootzak", lacht Andy. "Ik wilde helemaal niet weg".

Toch zat er voor Andy niks anders op dan mee te werken aan de transfer. "Ze roepen mij niet voor niks en ze kunnen goed geld aan mij verdienen. Wat gebeurt er als ik hier ga blijven, kom ik op de bank of raak ik het plezier kwijt? Dat was wel een moeilijke stap voor mij."

Andy maakte uiteindelijk de overstap naar Italië, Inter legde 6 á 7 miljoen neer voor de toen 23-jarige aanvaller. "Ik ging naar een grote club in Italië en werd ook in Europa bekend, maar het liefst was ik gewoon bij Ajax gebleven. Het liefst had ik heel mijn carrière bij Ajax gevoetbald." De goedlachse Veronica Offside-analist bewaart dan ook warme herinneringen aan zijn tijd in Amsterdam. “Het eerste halen was een droom, dat was onwerkelijk. Uiteindelijk heb ik bij Ajax mijn mooiste tijd beleefd. Het buitenland was ook mooi, maar dit was fantastisch!”

Deel dit artikel

Link gekopieerd