Terug

Volg Vandaag Inside

Amerikaanse ambassadeur deelt oliebollen uit in Den Haag na verlies WK-weddenschap

Amerikaanse ambassadeur deelt oliebollen uit in Den Haag na verlies WK-weddenschap

Unspecified

7 dec 2022, 12:23

De Amerikaanse ambassadeur in Nederland, Shefali Razdan Duggal, heeft woensdagochtend oliebollen uitgedeeld op Den Haag Centraal. Daarmee heeft ze haar belofte waargemaakt; Duggal legde een wedje met haar Nederlandse collega in Amerika over de WK-wedstrijd tussen Oranje en de Verenigde Staten afgelopen zaterdag. Als Nederland zou winnen, wat met 3-1 gebeurde, beloofde Duggal oliebollen te trakteren op het station.

Uitgedost met een oranje haarband deelde Duggal de oliebollen uit bij een Haagse gebakkraam. Minister Wopke Hoekstra (Buitenlandse Zaken) kwam de eerste in ontvangst nemen. "Bedankt dat je sportief bent", reageerde Hoekstra op Twitter bij een foto van hem en Duggal met oliebol. Hoekstra nam de lekkernij in ontvangst namens André Haspels, de Nederlandse ambassadeur in Washington die Duggal uitdaagde. Als Nederland de wedstrijd in de achtste finale zou verliezen, beloofde Haspels donuts uit te delen in Washington.

Eerder wisselden ook premier Mark Rutte en de Amerikaanse president Joe Biden grapjes uit over het treffen van hun landen op het WK in Qatar. Rutte tweette na de wedstrijd dat 'football' had gewonnen van 'soccer', zoals de Amerikanen voetbal noemen. Biden antwoordde schertsend terug: "strikt genomen, moet het geen 'voetbal' zijn?", aldus het twitteraccount van de president.

Deel dit artikel

Link gekopieerd