Terug

Volg Vandaag Inside

Ambitieuze Kökcü wil in 2021 naar het EK: 'Dat is mijn doel'

Ambitieuze Kökcü wil in 2021 naar het EK: 'Dat is mijn doel'

Unspecified

20 juni 2020, 15:30

Feyenoord-middenvelder Orkun Kökcü koos anderhalf jaar geleden voor een interlandcarrière bij Turkije, toch moet de negentienjarige spelverdeler nog geduldig wachten op zijn debuut. Hij hoopt dat hij volgend jaar met het Turkse elftal naar het EK kan, dat vertelt de middenvelder in een interview met Voetbal International.

Voor de coronastop werd Kökcü gebeld door de Turkse bondscoach Senol Günes. Günes had slecht nieuws voor de Feyenoorder, en dat kwam in eerste instantie hard aan. 'Onder-21 was uitgeschakeld voor het EK en dat voelde toch als een schande. De bondscoach wilde voor een oefenwedstrijd de beste spelers naar Engeland sturen om de eer te redden, laten zien dat we goede jeugd hebben. Dus iedereen die bij de nationale ploeg zat en in aanmerking kwam voor Jong Turkije, moest mee. Ik had er weinig zin in, was basisspeler bij Feyenoord, waarom weer bij Jong spelen?'

Kökcü sprak later met zijn vader en besloot toch te gaan. Het duel met Engeland ging uiteindelijk niet door de uitbraak van het coronavirus. Ondanks dit voorval weet de middenvelder dat hij er goed opstaat in Turkije, hij gaat er dan ook vanuit dat hij in ieder geval in de voorselectie van het EK zal komen.

'Na het EK was het sowieso de bedoeling dat een nieuwe lichting in de Nations League een kans zou krijgen. Normaal gesproken zit ik daarbij, dus mijn doel is een jaar opgeschoven. Ik wil in 2021 met Turkije het EK spelen.'

Volgens Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam blijft Kökcü, ondanks veel interesse uit Europa, gewoon bij Feyenoord. Check het fragment hieronder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd