Terug

Volg Vandaag Inside

Aké kopt Bournemouth in blessuretijd langs negental Tottenham

Aké kopt Bournemouth in blessuretijd langs negental Tottenham

Unspecified

4 mei 2019, 17:45

Een slijtageslag voor Ajax-opponent Tottenham Hotspurs. In de strijd om Champions League voetbal lukte het de club uit Londen niet om af te rekenen met Bournemouth. Sterker nog, de Spurs speelden lange tijd met negen man en moesten in blessuretijd een beslissende kopbal van Nederlander Nathan Aké toestaan, 1-0.

Het loopt de laatste weken niet lekker bij Tottenham. De ploeg stond lange tijd stevig op de derde plek, maar moet nu vrezen voor hun Champions League plek. Chelsea kan dit weekend over de Spurs heen gaan en Arsenal en Manchester United kunnen tot 1 en 2 punten naderen. De Spurs kunnen dus, met nog een wedstrijd te gaan, zelfs nog 5e of 6e worden.

Zonder de geblesseerde Kane, maar met Son lukte het Tottenham niet te scoren. Dit leide tot frustratie bij laatstgenoemde. De Zuid-Koreaan liet zich uitlokken en duwde zijn tegenstander. Iets wat we normaal niet zien van de rustige Son. Het kwam hem op een directe rode kaart te staan vlak voor rust.

Tot overmaat van ramp kreeg ook invaller en jongeling Juan Foyth meteen na de rust een rode kaart. Hij zette een oliedomme overtreding in door met gestrekt been in te vliegen op de knie van de tegenstander.

De rest van de wedstrijd bestond voor Spurs uit schade beperken. Iets wat lang goed ging, maar uiteindelijk niet lukte. Uitgerekend Nederlander Nathan Aké kopte in de 'dying seconds' een corner binnen.

De wedstrijd was een slijtageslag voor de toch al vermoeide negen man van Spurs. Koreaan Son staat woensdag vanwege zijn rode kaart wel fris aan de aftrap tegen Ajax. Het zal een boeiende strijd gaan worden om een plek in de finale van de Champions League.

Deel dit artikel

Link gekopieerd