Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax wint mini-Klassieker in De Kuip

Ajax wint mini-Klassieker in De Kuip

Unspecified

7 dec 2019, 18:08

Het hoogste juniorenteam van Ajax heeft in De Kuip de mini-Klassieker tegen Feyenoord Onder 19 jaar op overtuigende wijze gewonnen. De ploeg van trainer John Heitinga versloeg de Rotterdamse talenten van Dirk Kuijt met 3-0. Door drie rode kaarten in de slotfase eindigde het duel met tien Feyenoorders tegen negen Ajacieden.

De Amsterdammers kwamen na ruim een uur spelen op voorsprong dankzij een knullig eigen doelpunt van Feyenoord. Tunuhan Tasci schoot even later de 0-2 binnen. De invaller vierde dat door zijn shirt uit te trekken en kreeg voor straf zijn tweede gele kaart. Met een man minder wisten de jongens van Heitinga toch verder afstand te nemen dankzij Naci Ünüvar. Vlak voor tijd werden Feyenoord-middenvelder Wouter Burger en Max de Waal, ook een invaller bij Ajax Onder 19, nog met rood van het veld gestuurd.

De 'mini-Klassieker' zou eigenlijk in september al worden gespeeld, maar het duel tussen Feyenoord Onder 19 en Ajax Onder 19 werd toen om veiligheidsredenen uitgesteld. Uiteindelijk bleek verhuizing naar De Kuip de beste optie. Vorig seizoen ging het mis bij de confrontatie tussen de talententeams in Amsterdam. De wedstrijd werd na een opstootje op de tribunes gestaakt en uiteindelijk zelfs uitgesteld. Een week later ging het duel verder, zonder publiek. Ajax versloeg Feyenoord met 2-0 en werd daardoor kampioen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd