Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax wil met fans naar Feyenoord en ADO

Ajax wil met fans naar Feyenoord en ADO

Unspecified

12 dec 2018, 15:38

AMSTERDAM (ANP) - Ajax wil op 27 januari weer met supporters naar de uitwedstrijd tegen Feyenoord. De directie van de nummer twee van de eredivisie eist 600 kaarten voor het bezoekersvak in De Kuip. Ajax heeft Feyenoord dat in een brief laten weten en is in afwachting van een antwoord.

Ajax en Feyenoord nemen al tien jaar geen fans mee als ze op bezoek gaan bij elkaar. Die beslissing werd genomen na herhaaldelijke ongeregeldheden. Vijf jaar geleden werd die maatregel verlengd nadat fans van Ajax tijdens de verloren bekerfinale tegen PEC Zwolle veel vernielingen hadden aangericht in De Kuip.

Ajax en Feyenoord hadden in de aanloop van het huidige seizoen plannen om niet 1200 maar 600 fans mee te nemen. Dat ging uiteindelijk niet door. Feyenoord sprak twee maanden geleden in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen Ajax de wens uit dat er volgend jaar weer uitsupporters welkom zijn bij De Klassieker.

Ajax neemt ook geen genoegen met de beslissing van burgemeester Pauline Krikke van Den Haag om voorlopig geen fans van de Amsterdamse club in het stadion van ADO toe te laten. ,,We hebben haar in een brief gevraagd om haar beslissing nog eens goed te onderbouwen", laat een woordvoerder van Ajax weten.

Ajax gaat op 24 februari op bezoek bij ADO Den Haag.

Deel dit artikel

Link gekopieerd