Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax draagt 34e landstitel op aan Appie: 'Deze is voor jou'

Ajax draagt 34e landstitel op aan Appie: 'Deze is voor jou'

Unspecified

16 mei 2019, 00:53

Ajax heeft de 34e landstitel opgedragen aan Abdelhak Nouri, het kind van de club dat na hartfalen nooit meer zal voetballen. Direct na de uitzege op De Graafschap (4-1) hulden de kersverse kampioenen zich in een shirt met nummer 34, het oude rugnummer van het grote talent.

,,Deze is voor jou", twitterde Ajax nadat de landstitel was veiliggesteld. Onder de tekst stond een afbeelding van Nouri in een shirt van Ajax. Donny van de Beek vierde het eerste kampioenschap in vijf jaar met gemengde gevoelens. Natuurlijk was hij dolblij. Maar Nouri, zijn boezemvriend, had hem ook verteld waarom hij voor rugnummer 34 had gekozen. "Hij wilde Ajax voor de 34e keer kampioen maken", zei Van de Beek.

De titel was zondag eigenlijk al binnen, na de winst op FC Utrecht (4-1) en de nederlaag van PSV bij AZ (1-0). Toch vierde Ajax een spontaan feestje na het laatste fluitsignaal op de Vijverberg. Champagne vloeide rijkelijk, al op het veld. "Volgens mij is Schöne nu al dronken", zei Van de Beek. ,,Maar we gaan door."

'Als familie'

"Het liefst waren we vorig jaar al voor Appie kampioen geworden", zei Veltman. "Maar deze is voor hem." Erik ten Hag merkte hoe belangrijk Nouri voor zijn spelers was. "Hij was er eigenlijk altijd bij", zei Ten Hag. "De spelers zijn als familie voor hem. Heel speciaal."

''Als een vriendenploeg op een schoolplein, zo hebben we vaak gevoetbald", jubelde Matthijs de Ligt. De negentienjarige verdediger nam de kampioensschaal van de eredivisie als jongste aanvoerder ooit in ontvangst. "De meeste wedstrijden waren een feest. Je zag dat we het leuk hadden samen. Heel bijzonder."

Schöne over 34e landstitel: 'Dit is heel bijzonder'

Schöne over 34e landstitel: 'Dit is heel bijzonder'
2:21
Schöne over 34e landstitel: 'Dit is heel bijzonder'

Deel dit artikel

Link gekopieerd