Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax verspeelt dure punten tegen Go Ahead Eagles in Johan Cruijff ArenA

Ajax verspeelt dure punten tegen Go Ahead Eagles in Johan Cruijff ArenA

Unspecified

1 okt 2022, 00:00

Ajax is er niet in geslaagd de koppositie in de Eredivisie terug te veroveren. Het elftal van trainer Alfred Schreuder hervatte, na de voorbije interlandperiode, de competitie met een gelijkspel tegen Go Ahead Eagles: 1-1. Na nederlagen tegen Liverpool in de Champions League (2-1) en AZ in de competitie (ook 2-1), was het de derde keer op rij dat Ajax niet won.

Eerder op zaterdag verloor PSV bij SC Cambuur (3-0). AZ, dat te sterk was voor FC Groningen (1-4), is daarom na acht speelronden de nieuwe koploper in de Eredivisie. De Alkmaarders hebben na acht speelronden 20 punten. Ajax volgt met 19 punten en PSV heeft er 18. Feyenoord (16 punten) komt zondag nog in actie.

Davy Klaassen was weer belangrijk voor Ajax. De middenvelder opende kort voor rust de score. Na een voorzet van Dusan Tadic kwam Klaassen goed voor zijn tegenstander en kon hij de bal binnen tikken: 1-0. Het was al de 24e keer dat Klaassen voor Ajax in de Eredivisie het openingsdoelpunt maakte.

Klaassen is dit seizoen vaak geen basisspeler bij Ajax. Schreuder kondigde deze week, met het drukke programma op komst, al aan te willen gaan rouleren. Naast Klaassen mochten ook spits Brian Brobbey, de Oostenrijkse middenvelder Florian Grillitsch en de Argentijnse buitenspeler Lucas Ocampos vanaf het begin meedoen. Oranje-internationals Steven Bergwijn en Steven Berghuis startten, net als middenvelder Edson Álvarez en spits Mohammed Kudus, op de reservebank.

Voordat Klaassen de score opende, creëerde Ajax enkele kansen. Rechtsback Devyne Rensch schoot naast en Brobbey stuitte van dichtbij op keeper Jeffrey de Lange. Het compact spelende Go Ahead hield hoop op een goed resultaat. Vorig seizoen verlieten de Deventenaren de Johan Cruijff ArenA met een gelijkspel (0-0).

Ook in de tweede helft lukte het Ajax lang niet om Go Ahead kapot te spelen. Schreuder haalde na ruim een uur Grillitsch en Ocampos naar de kant en bracht Álvarez en Bergwijn voor hen in de plaats. Veel haalde het niet uit. Go Ahead beperkte zich tot verdedigen en toen het elftal van trainer René Hake er met een counter een keer succesvol uitkwam, was het direct raak. De IJslander Willum Thór Willumsson kon de bal in de 78e minuut bij de tweede paal binnenwerken.

Een slotoffensief leverde niets op voor Ajax.

Deel dit artikel

Link gekopieerd