Ajax verslaat Fortuna Sittard

26 sep 2019, 00:43

Ajax heeft na rust afstand genomen van Fortuna Sittard. Na een eerste helft zonder doelpunten liep de kampioen uit naar een zege van 5-0. Quincy Promes scoorde driemaal.

Ajax besliste het duel in de eerste acht minuten van de tweede helft. Promes opende voor het derde duel op rij de score. Daarna trof David Neres doel op aangeven van de ingevallen Klaas-Jan Huntelaar. Promes tekende ook voor 3-0, nadat doelman Alexei Koșelev een schot van Razvan Marin niet onder controle had gekregen.

Daarna werkte de ongelukkige Cian Harries nog een inzet van de ingevallen Ryan Gravenberch in eigen doel en bepaalde Promes met zijn derde treffer de eindstand.

Ajax blijft door de zege koploper, op basis van een beter doelsaldo dan PSV.