Terug

Volg Vandaag Inside

'Ajax verkiest ander type aanvaller boven Zirkzee ondanks interesse Mislintat'

'Ajax verkiest ander type aanvaller boven Zirkzee ondanks interesse Mislintat'

Unspecified

23 aug 2023, 15:20

Sven Mislintat heeft een stap terug moeten doen na de beslissing van de Ajax-scouting. De directeur voetbalzaken van de club had de intentie om Joshua Zirkzee naar Amsterdam te brengen, maar zowel de scouts als de leden van de technische staf hebben dit plan gedwarsboomd, dat meldt De Telegraaf.

Mislintat, had grote plannen om Zirkzee naar Amsterdam te halen maar dit enthousiasme werd tegengewerkt door standpunten van zowel de scouts als de leden van de technische staf. Zij zijn van mening dat Ajax niet gebaat is bij Zirkzee's speelstijl en dat de focus ligt op het aantrekken van een nummer tien met overwicht op het veld.

Zirkzee, liet vorig seizoen Bayern München achter zich voor een avontuur bij Bologna nadat de Italiaanse club ongeveer 8,5 miljoen euro voor hem neertelde. In zijn debuutseizoen in de Italiaanse competitie wist hij twee doelpunten te scoren en leverde hij ook twee assists in 21 duels.

Daarnaast heeft hij in totaal 81 wedstrijden gespeeld voor Anderlecht, Bologna, Parma en Bayern, waarin hij 25 doelpunten scoorde en 16 assists leverde. Desondanks was dit niet voldoende om de scouts en technische staf van Ajax te overtuigen van zijn kwaliteiten voor de club.

Deel dit artikel

Link gekopieerd