Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax laat gedrag van Marc Overmars tuchtrechtelijk onderzoeken

Ajax laat gedrag van Marc Overmars tuchtrechtelijk onderzoeken

Unspecified

8 feb 2022, 13:42

Ajax laat het gedrag van de vertrokken directeur voetbalzaken Marc Overmars tuchtrechtelijk onderzoeken. Dat heeft de KNVB bevestigd tegenover de NOS. Er zal dan worden gekeken of het gedrag van de in ongenade geraakte Overmars strafbaar is.

Inmiddels zou er een 'vooraankondiging' zijn gedaan richting het Instituut Sportrechtspraak (ISR), dat het onderzoek moet gaan doen naar het gedrag van Overmars. Ajax moet nog een officiële aanvraag indienen bij het ISR. De Amsterdamse club moet net als alle andere sportorganisaties in Nederland, verplicht melding maken bij gevallen van grensoverschrijdend gedrag.

Een woordvoerder van de KNVB laat tegenover de NOS weten dat er deze week overleg is geweest met Ajax over het maken van een tuchtrechtelijke melding. De club zou zelf op korte termijn melding willen maken bij het Instituut Sportrechtspraak.

De directeur voetbalzaken van Ajax stuurde over langere tijd grensoverschrijdende berichten aan vrouwelijke werknemers. Hij stapte zondagavond op. Maandag werd bekend dat het ging om meer dan zes Ajax-werkneemsters, die ook dickpics van Overmars toegestuurd zouden hebben gekregen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd