Terug

Volg Vandaag Inside

'Ajax start onderzoek naar Sven Mislintat die speler via zakenrelatie kocht'

Unspecified

19 sep 2023, 18:54

Ajax heeft op de laatste dag van de transferperiode een speler gekocht via een Duits zaakwaarnemerskantoor, dat aandelen bezit in een privébedrijf van technisch directeur Sven Mislintat. Ajax blijkt hiervan niet op de hoogte. De kwestie schuurt met regels waar zij zich aan moeten houden, blijkt uit onderzoek van de NOS.

De kwestie gaat om een aandelentransactie in Mislintats bedrijf Matchmetrics GmbH, een commercieel datasysteem voor het scouten van voetballers. Vijf weken na Mislintats start bij Ajax werd de directeur de grootste aandeelhouder met 35 procent. Op dat moment, 26 juni 2023, krijgt het Duitse zaakwaarnemerskantoor AKA Global, het voetbalagentschap gerund door Arthur Beck en Kerim Cerit, óók aandelen in Matchmetrics. Via AKA Global trok Ajax Borna Sosa aan van VfB Stuttgart.

De Amsterdamse club start een onderzoek. "Ajax is dit uiteraard nader aan het bekijken en wordt daarbij geassisteerd door externe adviseurs. Sven verleent daarbij volledige medewerking, waaronder het delen van alle relevante documenten", meldt de club.

Andy van der Meijde sprak zich maandagavond in Veronica Offside al uit over het mogelijke onderzoek naar Sven Mislintat. In de video bovenaan het artikel reageert Johan op het nieuws over het onderzoek.

Andy hoort dat er een onderzoek is gestart naar Mislintat: 'Dat gaan ze nu onderzoeken'
1:04
Andy hoort dat er een onderzoek is gestart naar Mislintat: 'Dat gaan ze nu onderzoeken'

Deel dit artikel

Link gekopieerd