Terug

Volg Vandaag Inside

'Ajax overweegt afgeteste verdediger tóch naar Amsterdam te halen'

'Ajax overweegt afgeteste verdediger tóch naar Amsterdam te halen'

Unspecified

13 juli 2022, 09:50

Lisandro Martínez staat in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester United en dus speurt Ajax de markt af voor een mogelijke opvolger. De club is volgens De Telegraaf uitgekomen bij Mykola Matvienko, verdediger van Shakhtar Donetsk.

Matvienko heeft bij Shakhtar nog een contract tot de zomer van 2025, en zou volgens de krant voor 15 miljoen euro mogen vertrekken. Toch zou een overstap naar Ajax opmerkelijk zijn, omdat de scouting van de Amsterdamse club de Oekraïense international eerder als niet goed genoeg beoordeelde.

Het AD meldde maandag dat Matvienko ook nadrukkelijk in beeld is bij Feyenoord. De Rotterdammers zouden zo snel mogelijk met de verdediger in gesprek willen, om tot een akkoord te komen. Echter voegde 1908.nl daar later aan toe dat Feyenoord vooralsnog niet concreet is.

Matvienko werd opgeleid door Shakhtar Donetsk en speelde tot dusver 131 officiële wedstrijden voor de Oekraïense club. De verdediger werd driemaal landskampioen, en heeft negentien Champions League-duels en vijftig interlands achter zijn naam staan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd