Terug

Volg Vandaag Inside

'Ajax - Napoli was ook een serieuze waarschuwing voor Louis van Gaal'

'Ajax - Napoli was ook een serieuze waarschuwing voor Louis van Gaal'

Unspecified

7 okt 2022, 08:42

Niet alleen Ajax-trainer Alfred Schreuder moet zich zorgen maken na de historische nederlaag in de Champions League (1-6) tegen Napoli, ook voor Oranje-bondscoach Louis van Gaal is dit een serieuze waarschuwing, aldus Valentijn Driessen.

"Voor het grote Oranje van bondscoach Louis van Gaal was Ajax’ ontluisterende optreden tegen Napoli ook schrikken", schrijft Valentijn in zijn nieuwe column voor De Telegraaf. "In de basis van Ajax stonden liefst zeven Oranje-klanten (Jurriën Timber, Daley Blind, Steven Bergwijn, Steven Berghuis, Remko Pasveer, Kenneth Taylor en Devyne Rensch), terwijl Davy Klaassen daar later bijkwam als achtste international. De ingevallen Brian Brobbey en reserve Owen Wijndal niet eens meegerekend."

Valentijn gaat er niet van uit dat Daley Blind zich zorgen moet gaan maken om zijn basisplaats in het Nederlands elftal. "Van Gaal en assistent Danny Blind (Daley’s vader) geloven in een laatste kunstje op het WK", vervolgt Valentijn. "Zij strepen z’n kwetsbaarheden weg tegen z’n inzicht en opbouwende kwaliteiten. Ze passen er zelfs de formatie op aan met drie centrale verdedigers in Blinds rug. Het blijft een gok als je zijn defensieve kwetsbaarheid ziet tegen Liverpool en Napoli."

Tot slot schrijft de chef voetbal van De Telegraaf dat Ajax - Napoli "ook schrikken was voor Van Gaal". "Voor de Ajax-internationals en alles en iedereen bij Oranje was Ajax-Napoli daarom een serieuze waarschuwing voor te veel WK-optimisme", aldus Valentijn.

Eus en Johan werden het eerder in Vandaag Inside niet eens over de kritiek op Ajax-trainer Alfred Schreuder. Bekijk het terug in de onderstaande video.

Johan en Eus discussiëren over Alfred Schreuder: 'Ik ben het he-le-maal niet met je eens!'
6:37
Johan en Eus discussiëren over Alfred Schreuder: 'Ik ben het he-le-maal niet met je eens!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd