Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax moet zaakwaarnemer Tagliafico 100.000 euro betalen

Unspecified

16 apr 2024, 14:06

Ajax moet de zaakwaarnemer van oud-speler Nicolás Tagliafico 100.000 euro extra overmaken. De Amsterdamse club had juist een half miljoen van hem willen hebben, maar de arbitragecommissie van de KNVB heeft de Argentijn Ricardo Schlieper in het gelijk gesteld.

Toen Tagliafico begin 2018 tekende bij Ajax, ontving Schlieper 200.000 euro voor zijn werk als zaakwaarnemer. In het contract werd opgenomen dat Schlieper bonussen zou krijgen als Tagliafico langer bij Ajax zou blijven. Maar toen de linksback in 2020 zijn contract verlengde, werd een nieuwe premie voor Schlieper afgesproken: 500.000 euro.

Ajax stelt dat het nieuwe bedrag in de plaats komt van de eerdere afspraken, maar Schlieper dacht dat het tarief bovenop de eerder besproken premies zou komen. Ajax wilde het volledige bedrag van de tweede deal terug, omdat Schlieper "tekortschiet in de nakoming van zijn verplichtingen", staat te lezen in het vonnis van de arbitragecommissie.

Die gaat niet mee in die eis van Ajax en oordeelt bovendien dat de club de bij tweede overeenkomst niet voldoende duidelijk heeft gemaakt dat de eerste daarmee vervangen was. Ajax moet Schlieper dus nog 100.000 euro betalen, het bedrag waar de zaakwaarnemer recht op had op basis van het eerste contract.

Hugo Borst liet zich onlangs in Veronica Offside uit over de huidige linksback van Ajax, Borna Sosa. De analist was niet gecharmeerd van de verdediger: "Hij heeft er geen zin in, zit gewoon zijn geld te pakken!" Bekijk de beelden bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd