Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax met teruggekeerde Brobbey in de basis tegen FC Utrecht

Ajax met teruggekeerde Brobbey in de basis tegen FC Utrecht

Unspecified

16 jan 2022, 11:59

Trainer Erik ten Hag van Ajax kan zondag in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht beschikken over bijna al zijn basisspelers. Alleen spits Sébastien Haller ontbreekt omdat hij met Ivoorkust meedoet aan de Afrika Cup. De van RB Leipzig gehuurde Brian Brobbey neemt zijn plek centraal in de voorhoede over.

Op alle andere plekken staan spelers die daar voor de winterstop ook al stonden. Dat betekent dat onder anderen Davy Klaassen genoegen moet nemen met een plek op de reservebank.

Ajax verloor begin oktober de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht met 1-0. Doelman Maarten Paes blonk in de Johan Cruijff ArenA bij Utrecht uit met een aantal goede reddingen. De keeper is, na een aantal mindere optredens in de periode daarna, zijn basisplaats deze winterstop kwijtgeraakt. Fabian de Keijzer is vanaf nu de eerste doelman van FC Utrecht. Paes, die op weg is naar de Amerikaanse voetbalcompetitie, zit tegen Ajax al niet meer op de bank.

Opstelling

De Japanse aanvaller Naoki Maeda, die in de winterstop werd gehuurd, debuteert in de basis bij FC Utrecht. Willem Janssen, Simon Gustafson en Bart Ramselaar moeten tegen de Amsterdammers op de bank beginnen.

Ajax neemt bij winst de koppositie over van PSV, dat later op zondag een uitwedstrijd tegen FC Groningen speelt.

Opstelling FC Utrecht: De Keijzer; Ter Avest, Van der Maarel, Van der Hoorn en Warmerdam; Quinten Timber, Van de Streek, Maher; Maeda, Douvikas en Mahi.

Ajax: Pasveer; Mazraoui, Jurriën Timber, Martínez en Blind; Álvarez, Berghuis en Gravenberch; Antony, Brobbey en Tadic.

Deel dit artikel

Link gekopieerd