Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax komt op 0-2 achterstand maar weet duel met Duitse derdeklasser wel te winnen

Ajax komt op 0-2 achterstand maar weet duel met Duitse derdeklasser wel te winnen

Unspecified

25 juli 2023, 19:41

Ajax heeft in Duitsland een vriendschappelijke wedstrijd tegen SpVgg Unterhaching gewonnen. De ploeg van trainer Maurice Steijn draaide tegen de club uit de 3. Liga, het derde niveau van Duitsland, een 0-2-achterstand om in een 5-3-overwinning.

Unterhaching opende al in de 3e minuut de score en verdubbelde acht minuten voor rust de voorsprong. Brian Brobbey deed twee minuten later vanaf de strafschopstip wat terug, 1-2.

Steijn gaf na rust elf andere spelers een kans en de wisselingen betaalden zich in de tweede helft uit. Kristian Hlynsson maakte op aangeven van Branco van den Boomen de gelijkmaker, waarna Mika Godts voor de 3-2 tekende. Benjamin Tahirovic en Steven Bergwijn zorgden voor een ruime marge, voordat Unterhaching in de slotfase de 5-3 maakte.

Ajax verloor drie dagen geleden een oefenduel met Anderlecht met 3-0. Eerder bleven de Amsterdammers steken op 2-2 tegen FC Den Bosch, waarna werd gewonnen van Sjachtar Donetsk (3-0). Er volgen nog oefenduels met FC Augsburg en Borussia Dortmund. De Amsterdammers openen het seizoen in de Eredivisie op 12 augustus met een thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde Heracles Almelo.

Deel dit artikel

Link gekopieerd