Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax heeft opnieuw een nederlaag te pakken na verlies tegen FC Augsburg

Ajax heeft opnieuw een nederlaag te pakken na verlies tegen FC Augsburg

Unspecified

29 juli 2023, 17:20

Ajax wacht nog veel werk in de aanloop naar het nieuwe seizoen. De Amsterdammers hebben zaterdagmiddag met 3-1 verloren tegen FC Augsburg.

Gerónimo Rulli speelde niet zijn beste wedstrijd voor Ajax. De doelman blunderde bij de 1-0, door een bal in eigen doel te werken. Na de gelijkmaker van Brian Brobbey werd de Argentijn gepasseerd door Sven Michel, die vervolgens ook een strafschop benutte die Rulli had veroorzaakt.

Ajax speelde twee weken voor de eerste competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo niet in de sterkst mogelijke samenstelling. Trainer Maurice Steijn miste de licht geblesseerde Mohammed Kudus en Steven Berghuis. Edson Álvarez en Jorge Sánchez vieren nog vakantie na hun inspanningen met de nationale ploeg van Mexico op de Gold Cup.

De Amsterdammers hebben de selectie ook nog niet op orde, na het vertrek van Dusan Tadic, Jurriën Timber en Calvin Bassey. De nieuwe coach Steijn wacht nog op versterkingen. Hij hoopt op twee centrale verdedigers, een middenvelder en een spits. Voor de positie centraal in de defensie is Josip Šutalo in beeld. Ajax heeft echter nog geen akkoord bereikt met Dinamo Zagreb over de komst van de mogelijke opvolger van Timber.

.

Deel dit artikel

Link gekopieerd