Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax heeft nog kans op plek twee in Eredivisie na zege op Utrecht

Ajax heeft nog kans op plek twee in Eredivisie na zege op Utrecht

Unspecified

21 mei 2023, 16:40

Ajax kan een teleurstellend seizoen nog steeds met een tweede plaats in de Eredivisie afsluiten. De club miste kans op kans in het thuisduel met FC Utrecht, maar vierde uiteindelijk toch een zege (3-1).

Het goede nieuws voor Ajax kwam uit Eindhoven, waar PSV gelijkspeelde tegen sc Heerenveen (3-3). PSV heeft komende zondag tijdens de uitwedstrijd tegen AZ aan 1 punt voldoende om zich als nummer 2 van de competitie voor de voorronden van de Champions League te kwalificeren.

Ajax sluit het seizoen af met een uitwedstrijd tegen het als vijfde geklasseerde FC Twente. De club uit Amsterdam kan ook nog als vierde eindigen. AZ heeft slechts 2 punten minder dan Ajax, dat derde staat. De nummer 3 van de Eredivisie mag aan de play-offs van de Europa League deelnemen, de nummer 4 start het Europese seizoen in de voorronden van de Conference League.

Ajax was de afgelopen seizoenen succesvol onder leiding van Edwin van der Sar. Maar de algemeen directeur heeft dit seizoen veel aan krediet verspeeld bij een deel van de aanhang. De oud-doelman werd vlak voor het duel met FC Utrecht hard uitgefloten toen hij afscheid nam van reservedoelman Maarten Stekelenburg en assistent-trainer Michael Reiziger van Ajax.

Ajax creëerde veel kansen tegen FC Utrecht maar werkte net als de vorige wedstrijd tegen FC Groningen slordig af. Brian Brobbey, Dusan Tadic en Steven Bergwijn scoorden niet nadat ze alleen voor doelman Vasilis Barkas waren verschenen. Brobbey kopte voor rust ook nog op de paal.

Bergwijn schoot Ajax in de 20e minuut op voorsprong, na een goede actie van Jorrel Hato. De 17-jarige verdediger mocht zich ook aanrekenen dat Anastasios Douvikas de bezoekers in de 49e minuut op gelijke hoogte bracht. De Griek draaide eenvoudig weg bij Hato en maakte zijn achttiende competitietreffer.

Ajax bleef ook na de gelijkmaker grote kansen missen. Bergwijn, Brobbey en Kudus verzuimden te scoren. Brobbey trof in de 68e minuut wel doel, op aangeven van Kudus. Mike van der Hoorn kopte nog op de paal voor FC Utrecht voordat de ingevallen Klaassen het duel voor een groot deel besliste: 3-1.

Deel dit artikel

Link gekopieerd