Terug

Volg Vandaag Inside

'Ajax heeft doelman van 20 miljoen euro op het oog'

'Ajax heeft doelman van 20 miljoen euro op het oog'

Unspecified

7 okt 2021, 08:46

Nu bekend is dat André Onana zijn contract niet meer gaat verlengen in Amsterdam en Maarten Stekelenburg dit seizoen wegens een blessure niet meer in actie kan komen, moet Ajax op zoek naar een nieuwe doelman. De Amsterdammers hebben al een lange tijd een 23-jarige doelman uit Turkije op het oog.

Volgens Sabah Spor staat Fenerbahçe-doelman Altay Bayindir hoog op het verlanglijstje van directeur voetbalzaken Marc Overmars. Roy Wesseling, scout van Ajax, gaat de talentvolle Turkse keeper de komende tijd live bekijken. De Amsterdammers zouden Bayindir al langer in de gaten houden.

Niet Alleen Ajax is zeer gecharmeerd van Bayindir. Sabah Spor meldt dat clubs zoals Internazionale, Newcastle United en Lille ook interesse in de keeper hebben. Fenerbahçe houdt inmiddels rekening met een transfer van Bayindir en heeft volgens Turkse media al een vraagprijs vastgesteld van maar liefst 20 miljoen euro.

Situatie Onana

Onana wil zijn aflopende contract bij Ajax echter niet verlengen, waardoor het maar de vraag is of hij zal worden opgesteld. Ajax heeft ook nog doelman Jay Gorter achter de hand. Hij kwam afgelopen zomer over van Go Ahead Eagles, maar is nog jong en onervaren in de Eredivisie.

Dinsdag meldde transferspecialist Fabrizio Romano nog dat Onana een persoonlijk akkoord zou hebben bereikt met Inter, maar vanuit de omgeving van de Kameroense doelman wordt dat ontkend, schrijft Mundo Deportivo. Met FC Barcelona, waar hij eerder in de jeugd speelde, heeft Onana er een optie bij.

Deel dit artikel

Link gekopieerd