Ajax hard onderuit tegen Anderlecht

22 juli 2023, 15:52

Ajax heeft het derde oefenduel van de voorbereiding verloren van Anderlecht. In Brussel werd het 3-0 voor de ploeg uit België. Voor de Amsterdammers is het de eerste nederlaag uit de oefencampagne.

Oud-Ajacied Kasper Dolberg zette de thuisploeg in de twaalfde minuut op een 1-0 voorsprong. Die voorsprong werd in de tachtigste minuut verdubbeld door een eigen doelpunt aan de zijde van Ajax: Olivier Aertssen schoot de bal ongelukkig achter doelman Jay Gorter. In de laatste minuut van de blessuretijd tekende Benito Raman vervolgens voor de 3-0.

Vlak voor rust had Ajax met Steven Bergwijn nog een goede kans op de gelijkmaker. Op aangeven van Mohammed Kudus plaatste de aanvaller de bal in de verre hoek, maar Anderlecht-doelman Maxime Dupé had een goed antwoord. Na rust waren de Amsterdammers via Kenneth Taylor opnieuw dichtbij de gelijkmaker, maar zijn schot ging via de paal naast. In de 65e minuut kreeg Kudus een goede kans, maar hij raakte de lat. Na het eigen doelpunt van Ajax was er nog een kans voor Mohamed Daramy, maar ook die werd niet benut.

De eerste oefenwedstrijd van Ajax tegen FC Den Bosch eindigde in 2-2. De tweede oefenwedstrijd, tegen Sjachtar Donetsk, werd eerder deze week met ruime cijfers gewonnen: 3-0. Er volgen nog oefenduels met FC Augsburg en Borussia Dortmund. De Amsterdammers openen het seizoen in de Eredivisie op 12 augustus met een thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde Heracles Almelo.