Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax grossiert in prijzen op Amsterdams sportgala

Ajax grossiert in prijzen op Amsterdams sportgala

Unspecified

21 dec 2021, 11:33

Ajax heeft op het Sportgala van Amsterdam drie prijzen gekregen. De Amsterdamse voetbalclub won dit jaar de 'dubbel' (landstitel en KNVB-beker) en plaatste zich zonder puntenverlies voor de achtste finales van de Champions League. Het leverde Ajax de prijs op voor de Sportploeg van het Jaar.

Trainer Erik ten Hag werd gekozen tot Coach van het Jaar en de 20-jarige verdediger Jurriën Timber ontving de prijs voor Talent van het Jaar. Vanwege de coronaperikelen kon het sportgala niet in de gebruikelijke vorm worden gehouden. De winnaars van de Fanny's, de beeldjes die zijn vernoemd naar Fanny Blankers-Koen, werden nu bekendgemaakt tijdens een tv-uitzending van AT5.

Paralympisch atlete Fleur Jong kreeg in de studio uit handen van sportwethouder Simone Kukenheim de Fanny overhandigd voor Sportvrouw van het Jaar. Jong (26) won dit jaar meerdere Europese titels en pakte goud bij het verspringen op de Paralympische Spelen van Tokio. Zwemmer Arno Kamminga werd uitgeroepen tot Sportman van het Jaar. De inwoner van Amsterdam pakte bij de Spelen zilver op de 100 en 200 meter schoolslag.

Zwemster Valerie van Roon ontving de Paulien van Deutekom-award, de prijs die wordt uitgereikt aan een sporter die een bijzondere persoonlijke ontwikkeling heeft doorgemaakt. De jury prees Van Roon voor haar doorzettingsvermogen. Ze had zich in eerste instantie op de 50 meter vrije slag geplaatst voor de Spelen, maar moest dat ticket na veel gedoe afstaan aan Femke Heemskerk.

Deel dit artikel

Link gekopieerd