Terug

Volg Vandaag Inside

'Ajax geïnteresseerd in PSV-aanvaller Fábio Silva'

'Ajax geïnteresseerd in PSV-aanvaller Fábio Silva'

Unspecified

29 mei 2023, 13:54

Ajax is geïnteresseerd in Fábio Silva. Dat meldt Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. De Portugese aanvaller is eigendom van het Engelse Wolverhampton Wanderers maar speelde het afgelopen halfjaar voor PSV. Aan zijn periode in Eindhoven is een einde gekomen, maar mogelijk blijft hij toch actief in Nederland.

Volgens Elfrink is Ajax namelijk ‘zeer gecharmeerd’ van de technisch vaardige Silva. De interesse is al van dien aard dat Ajax bij het management van de aanvaller concreet heeft geïnformeerd naar zijn diensten. Goede bronnen in de omgeving van de Portugees hebben dit inmiddels bevestigd.

Ajax gaat na het seizoen afscheid nemen van de van Pisa gehuurde Lorenzo Lucca en is daarom opzoek naar een extra aanvaller. “De Amsterdammers hebben daarom geïnformeerd onder welke condities Silva komend seizoen naar Amsterdam te krijgen is”, aldus Elfrink. Het zou gaan om een huurdeal, met mogelijk een optie tot koop.

Wolverhampton Wanderers nam Silva in 2020 voor 40 miljoen euro over van FC Porto. De marktwaarde van Silva is danig verschrompeld, maar de aanvaller wist dit seizoen tijdens huurperiodes bij Anderlecht en PSV wel zijn doelpunten mee te pikken: in 32 wedstrijden voor de Belgen scoorde hij elf keer, in Eindhoven was Silva in 19 duels vijf keer trefzeker.

Deel dit artikel

Link gekopieerd