Terug

Volg Vandaag Inside

ADO Den Haag krijgt drie punten in mindering

ADO Den Haag krijgt drie punten in mindering

Unspecified

16 aug 2021, 13:15

De onafhankelijke licentiecommissie betaald voetbal heeft besloten ADO Den Haag drie wedstrijdpunten in mindering te brengen. Vanwege de vertrouwelijkheid van deze maatregel geeft de commissie geen toelichting op het besluit. Het ligt echter voor de hand dat het te maken heeft met de financiële problemen van de club, waardoor het moeilijk is een sluitende begroting samen te stellen.

ADO Den Haag kan tegen het besluit van de licentiecommissie in beroep gaan bij de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken betaald voetbal. De club degradeerde vorig seizoen uit de Eredivisie en won inmiddels de eerste twee duels in de Keuken Kampioen Divisie.

UPDATE: ADO gaat in beroep

ADO Den Haag gaat in beroep tegen de aftrek van drie punten, die het door de licentiecommissie opgelegd heeft gekregen. De reden voor de straf is dat de uit de Eredivisie gedegradeerde club vooralsnog niet heeft kunnen voldoen aan de begrotingsregels van de KNVB. ADO ziet echter "voldoende aanknopingspunten" voor een beroep. Advocaat Dolf Segaar dient deze week namens ADO Den Haag het beroepschrift in.

Inmiddels heeft ADO twee wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie gespeeld en die werden allebei gewonnen. De Haagse club kampt al enige tijd met financiële moeilijkheden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd