Terug

Volg Vandaag Inside

Aboutaleb: Huldiging Feyenoord bij bekerwinst definitief niet op Coolsingel

Unspecified

11 apr 2024, 14:06

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam blijft bij zijn besluit om de huldiging van Feyenoord, mocht de club op 21 april de KNVB-beker winnen, niet op de Coolsingel te houden. Feyenoord treft op 21 april in finale van het bekertoernooi in stadion De Kuip NEC. Omdat de wedstrijd pas in de avonduren is afgelopen, volgt de huldiging een dag later.

De fractie van GroenLinks in de Rotterdamse gemeenteraad is niet blij dat Feyenoord moet uitwijken naar de Binnenrotte, een plein elders in het stadscentrum. "Bij het winnen van de beker hoort natuurlijk een groot feest en een huldiging op de Coolsingel", stelt de partij. Behalve bij GroenLinks is het besluit ook bij een deel van de supporters niet goed gevallen.

Het stadsbestuur zei vorige maand al dat er meerdere geschikte plekken in de stad voor een eerbetoon zijn. Het stadsbestuur denkt dat bij deze huldiging, op maandag 22 april, minder mensen aanwezig zijn dan bij het feest na het behaalde kampioenschap vorig jaar.

"Een bekeroverwinning van Feyenoord dient absoluut uitbundig gevierd te worden", zegt burgemeester Ahmed Aboutaleb in antwoord op vragen van GroenLinks. "Het college is van mening dat dit niet alleen op het balkon van het stadhuis hoeft te zijn. Er is in breder perspectief gekeken naar het beslag van een mogelijke huldiging op de stad, de capaciteit van de hulp- en veiligheidsdiensten en de financiën in relatie tot de prijs die behaald wordt."

Supporters reageren teleurgesteld op sociale media over het besluit. "Jullie spellen Coolsingel verkeerd", is een veelgehoorde reactie. De keuze voor de Binnenrotte is volgens Aboutaleb definitief. "De voorbereidingen voor een mogelijke huldiging zijn in volle gang", schrijft hij.

Ook de huldiging van NEC, als die Nijmeegse club de KNVB-beker wint, zal zeer waarschijnlijk niet in het centrum van de stad zijn. Burgemeester Hubert Bruls zei eerder al dat hij dat geen geschikte locatie vindt. De Goffertwei, vlak naast het stadion van NEC, is een betere optie. In de straten rondom de wei en het stadion staan al borden die afsluitingen aankondigen op 21 en 22 april. NEC zet 160 bussen in om supporters naar de bekerfinale in Rotterdam te vervoeren. Alle 17.500 beschikbare kaarten zijn uitverkocht, aldus de club.

Na het behalen van het kampioenschap vorig jaar trok de huldiging van de Feyenoordspelers naar schatting 150.000 mensen naar Rotterdam.

Lilian Marijnissen reageerde woensdagavond bij Vandaag Inside op de historische zege van Feyenoord op Ajax (6-0): "Ik heb een topzondag gehad!" Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd