Terug

Volg Vandaag Inside

Aanklager KNVB onderzoekt veelbesproken spandoek Ajax-aanhang

Aanklager KNVB onderzoekt veelbesproken spandoek Ajax-aanhang

Unspecified

28 okt 2021, 16:01

De aanklager betaald voetbal is een onderzoek gestart naar het spandoek met beledigende tekst, dat zondag door supporters van Ajax werd ontrold op een van de tribunes van de Johan Cruijff Arena bij de wedstrijd tegen PSV (5-0). Het onderzoek van de aanklager kan leiden tot een schikkingsvoorstel.

Op het grote doek, gemaakt door het zogeheten sfeerteam van de Amsterdamse aanhang, stonden onder meer twee treurende PSV'ers afgebeeld met op de borst van hun shirt de tekst 'Brainfart Aidshoven' in plaats van Brainport Eindhoven.

Algemeen directeur Edwin van der Sar bood al tijdens het duel namens Ajax excuses aan bij zijn collega Toon Gerbrands van PSV. De club had vooraf overleg gehad met de makers, maar volgens Ajax week de uiteindelijke versie af van de variant die de club had goedgekeurd.

"Daarmee is het vertrouwen beschaamd op basis waarvan wij met het sfeerteam werken. Het spreekt voor zich dat wij daarover met hen in gesprek gaan, ook om te voorkomen dat dit in eventuele volgende gevallen weer kan gebeuren", liet een woordvoerder eerder weten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd