Zwolle in slotfase naar 4-3 tegen FC Utrecht

3 feb 2019, 17:40

ZWOLLE (ANP) - Jaap Stam heeft ook zijn derde wedstrijd met PEC Zwolle gewonnen. In een krankzinnige wedstrijd werd een 1-3-achterstand omgezet in een 4-3-overwinning op FC Utrecht. De laatste drie treffers vielen in de laatste tien minuten.

In de 90e minuut zorgde Mike van Duinen vanaf elf meter voor de gelijkmaker, waarna hij in blessuretijd ook nog de winnende treffer maakte.

Na twee nederlagen leek de ploeg van Dick Advocaat in 2019 voor het eerst een officiële wedstrijd te winnen. Met nog tien minuten te spelen stond het 1-3. Urby Emanuelson van Utrecht was toen al van het veld met rood.

Thomas Lam maakte de aansluitingstreffer, waarna scheidsrechter Björn Kuipers in de 90e minuut naar de stip wees. Dit terwijl de overtreding buiten de zestien leek te zijn gemaakt. Advocaat was furieus, zeker toen Van Duinen later nog een keer scoorde.