Terug

Volg Vandaag Inside

Zwitser Gross per direct nieuwe coach van Schalke 04

Zwitser Gross per direct nieuwe coach van Schalke 04

27 dec 2020, 18:02

De 66-jarige Zwitser Christian Gross is per direct aangesteld als de nieuw coach van Schalke 04. Hij moet de dolende Duitse club uit Gelsenkirchen gaan behoeden voor degradatie uit de Bundesliga.

Gross wordt de opvolger van interim-coach Huub Stevens, die na het ontslag van Manuel Baum even de taken waarnam. Gross begint zondag met zijn werkzaamheden. De eerstvolgende wedstrijd van de hekkensluiter is op 2 januari bij Hertha BSC. Schalke staat onderaan in de Bundesliga met vier punten na vier keer een gelijkspel en negen nederlagen.

"Voor Schalke 04 gaat het in de komende vijf maanden alleen om lijfsbehoud in de Bundesliga", zegt Wolfgang Schneider, directeur sport en communicatie van de club. "Gross heeft zowel in Duitsland als in Engeland bewezen dat hij lastige opdrachten succesvol kan uitvoeren. Hij zal de ploeg met een duidelijke lijn en een niet mis te verstaan verwachtingspatroon op de juiste weg brengen, daarvan zijn we overtuigd."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.