Terug

Volg Vandaag Inside

Zweedse voetbalster: moesten geslachtsdeel laten zien bij WK 2011

Zweedse voetbalster: moesten geslachtsdeel laten zien bij WK 2011

12 juni 2023, 21:12

De speelsters van het Zweedse nationale elftal moesten bij het WK in 2011 hun geslachtsdeel laten zien. Hiermee moesten ze bewijzen dat ze vrouw waren. Dat zegt Nilla Fischer volgens de Engelse krant The Guardian in een boek over haar loopbaan. Ze kwam 194 keer uit voor de Zweedse ploeg.

Volgens Fischer moesten de speelsters hun geslachtsdeel in opdracht van de dokter aan een fysiotherapeute laten zien. Ze zegt dat hiertoe werd besloten nadat er klachten waren gekomen dat de selectie van Equatoriaal-Guinea uit mannen zou bestaan. "Er werd ons gezegd dat we ons daar beneden niet moesten scheren en dat we onze genitaliën moesten laten zien. Niemand begreep er wat van, ook niet van het niet scheren. Er was wel twijfel of we het moesten doen, maar niemand wilde het risico nemen om het WK te missen. We hebben het gedaan hoe pijnlijk en vernederend het ook voelde."

Fischer zegt dat de dokter en de fysiotherapeute samen iedere kamer afgingen. "We voelden ons allemaal veilig binnen het team. Maar het was een hele vreemde situatie en zeer oncomfortabel." De FIFA zegt kennis te hebben genomen van het verhaal van Fischer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.