Terug

Volg Vandaag Inside

Zweden start kwalificatie met zege op Roemenen

Zweden start kwalificatie met zege op Roemenen

23 mrt 2019, 21:03

SOLNA (ANP) - Zweden is het kwalificatietoernooi voor het Europees kampioenschap voetbal van volgend jaar begonnen met een kleine overwinning. In Solna zette het team van bondscoach Janne Andersson Roemenië met 2-1 aan de kant.

Zweden, dat vorig jaar op het WK strandde in de kwartfinales tegen Engeland, was in de eerste helft de betere ploeg. Het duurde tot de 33e minuut voordat Robin Quaison de score opende. Kort voor de pauze verdubbelde Viktor Claesson de voorsprong.

Roemenië kreeg weer hoop toen Claudiu Keserü in de 58e minuut met zijn hoofd tegen scoorde. Zweden hield stand en liet zelf na verder uit te lopen. Feyenoorder Sam Larsson bleef bij Zweden op de bank zitten. Alexander Isak, die op huurbasis voor Willem II speelt, deed de laatste minuten mee als vervanger van Quaison.

In dezelfde poule won Malta met 2-1 van De Faeröer.

Ierland kende in poule D een stroeve start van het kwalificatietoernooi. Pas na rust nam de formatie van trainer Mick McCarthy via Jeff Hendrick afstand van Gibraltar: 0-1.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.