Terug

Volg Vandaag Inside

Zware straf dreigt voor Manchester City: 'Mogelijk puntenaftrek of zelfs degradatie'

Zware straf dreigt voor Manchester City: 'Mogelijk puntenaftrek of zelfs degradatie'

6 feb 2023, 12:45

De organisatie van de Premier League heeft de Engelse voetbalclub Manchester City aangeklaagd voor het overtreden van de financiële regels. In totaal gaat het om vier verschillende aanklachten, voor diverse overtredingen die teruggaan tot in het seizoen 2009-2010. Een commissie gaat zich hierover buigen.

De club uit Manchester is sinds 2008 in Arabische handen. De Arabieren gaven honderden miljoenen uit aan nieuwe spelers en het moderniseren van de accommodatie van City. Het is onduidelijk welke straf Manchester City kan krijgen. De Premier League laat weten dat de hoorzittingen achter gesloten deuren gaan plaatsvinden.

Als de club uit Manchester schuldig wordt bevonden aan ten minste de helft van alle aanklachten, dan kunnen Pep Guardiola en consorten mogelijk rekenen op zeer forse straffen. Volgen The Times-verslaggever Martyn Ziegler gaat het om een puntenaftrek tot aan verplichte degradatie uit de Premier League.

De club werd sindsdien al zes keer kampioen van Engeland, waarvan vier keer in de afgelopen vijf jaar. In 2021 bereikte de ploeg van manager Pep Guardiola de finale van de Champions League, waarin Chelsea te sterk was. Oranje-international Nathan Aké speelt voor de huidige nummer 2 van Engeland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.