Terug

Volg Vandaag Inside

Zuivere speeltijd PSV-Benfica berekend: 'Dat klinkt bijzonder laag, maar dat is het niet'

Zuivere speeltijd PSV-Benfica berekend: 'Dat klinkt bijzonder laag, maar dat is het niet'

25 aug 2021, 17:07

PSV wist zich dinsdagavond niet te kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League. De Eindhovenaren kwamen niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Benfica, dat een uur met tien man speelde. PSV maakte daarmee de 2-1 nederlaag uit het heenduel niet ongedaan en speelt daarom dit seizoen in de Europa League.

Na afloop van het duel klonk er veel onvrede over het oponthoud waar de Portugezen voor zouden hebben gezorgd. Voetbal International berekende dat de zuivere speeltijd van het duel 55 minuten bedroeg: 29 voor rust, 26 erna. Het weekblad komt daarbij tot de volgende conclusie: 'Dat klinkt bijzonder laag, maar dat is het niet.'

Voetbal International legt daarbij de vergelijking met het duel tussen Getafe en Ajax van februari vorig jaar, waarin de zuivere speeltijd slechts 42 minuten en 36 seconden bedroeg. Bovendien, zo schrijft VI, waren er alleen vorig seizoen al 26 Champions League-duels met mindere zuivere speeltijd. Lees de hele analyse hier.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.