Zuinige zege Barcelona op Valladolid

16 feb 2019, 23:43

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona heeft de thuiswedstrijd tegen Real Valladolid met 1-0 gewonnen. Lionel Messi maakte vanaf elf meter het enige doelpunt van de wedstrijd. De ploeg van coach Ernesto Valverde neemt het dinsdag in de Champions League op tegen Olympique Lyon.

De Catalanen kregen vlak voor de rust een strafschop toen Gerard Piqué werd vastgehouden. Messi schoot binnen en bezorgde Barcelona de voorsprong. In de tweede helft ging de bal opnieuw op de stip na een overtreding op Philippe Coutinho. Keeper Jordi Masip verhinderde echter dat Messi zijn tweede goal kon maken. Hij stopte de inzet en ook de rebound.

FC Barcelona heeft zeven punten meer dan Atlético Madrid dat eerder op de dag met 1-0 won bij Rayo Vallecano door een treffer van Antoine Griezmann. Real Madrid heeft negen punten minder dan de koploper, maar speelt zondag nog tegen Girona.