Zuinig Ajax rekent in één helft af met gemankeerd Besiktas

28 sep 2021, 20:29

Ajax is erin geslaagd om ook zijn tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League te winnen. Dinsdagavond werd het Turkse Besiktas met 2-0 aan de kant gezet. De Amsterdammers kregen genoeg mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar dat werd de gemankeerde Turkse ploeg bespaard. Steven Berghuis en Sébastien Haller waren verantwoordelijk voor de treffers van Ajax.

Steven Berghuis was de grote man bij de thuisploeg. Hij schoot Ajax in de 17e minuut op voorsprong en bereidde vlak voor rust de 2-0 van Sébastien Haller voor. Berghuis had van trainer Erik ten Hag de voorkeur gekregen boven de van een liesblessure herstelde Davy Klaassen.

Ajax miste vooral voor rust, toen het tot zestien doelpogingen kwam, veel kansen. De ploeg van trainer Ten Hag mocht na ruim een uur niet mopperen dat de Franse scheidsrechter Benoit Bastien een Turkse treffer van Kenan Karaman afkeurde, na een lichte overtreding op Jurriën Timber.

Ajax won twee weken geleden de eerste groepswedstrijd van Sporting Portugal (1-5). Borussia Dortmund is op 19 oktober de volgende Europese tegenstander in de Johan Cruijff ArenA.