Terug

Volg Vandaag Inside

Zuid-Korea en China succesvol in Azië

Zuid-Korea en China succesvol in Azië

11 jan 2019, 20:46

AL AIN (ANP) - Zuid-Korea en China hebben in het voetbaltoernooi om de Azië Cup in de Verenigde Arabische Emiraten de volgende ronde bereikt. Beide landen wonnen ook hun tweede wedstrijd, respectievelijk van Kirgizië (1-0) en de Filipijnen (3-0), en zijn daarmee in groep C zeker van een plaats bij de beste twee.

De Koreanen, winnaar van het evenement in 1956 en 1960, kwamen vlak voor rust op voorsprong. Kim Min-Jae scoorde voor het elftal van de Portugese bondscoach Paulo Bento.

China had eerder op de dag weinig moeite met de Filipijnen. Voor de formatie van de Italiaanse coach Marcello Lippi scoorden Wu Lei (2) en Yu Dabao.

Australië herstelde zich in groep B van een slechte start. De titelverdediger won de tweede groepswedstrijd tegen Palestina met 3-0. De PSV-verdedigers Trent Sainsbury en Aziz Behich hadden wederom een basisplaats in het elftal van bondscoach Graham Arnold. Jamie Maclaren, Awer Mabil en Apostolos Giannou maakten de doelpunten.

Australië was het toernooi begonnen met een verrassende nederlaag tegen Jordanië (0-1).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.