Terug

Volg Vandaag Inside

Zuid-Korea door naar achtste finale na zinderende slotfase in groep H

Zuid-Korea door naar achtste finale na zinderende slotfase in groep H

2 dec 2022, 18:03

Zuid-Korea heeft zich op de valreep geplaatst voor de achtste finales van het WK voetbal. Het elftal van Paulo Bento was met 2-1 te sterk voor groepswinnaar Portugal, nadat Hwang Hee-chan in de blessuretijd het winnende doelpunt had gemaakt.

Zuid-Korea komt met de zege op 4 punten. De Aziatische ploeg hield Uruguay, dat met 2-0 te sterk was voor Ghana, op gemaakte treffers achter zich. Zuid-Korea heeft een doelsaldo van 4-4, Uruguay eindigde met een doelsaldo van 2-2. Portugal werd groepswinnaar met 6 punten.

Portugal opende de score via Ricardo Horta. Op aangeven van Diogo Dalot schoot de middenvelder al na vijf minuten raak. Zuid-Korea, dat moest winnen en dan nog afhankelijk was van het resultaat bij het duel tussen Uruguay en Ghana, kreeg na een klein half uur weer hoop na de 1-1 van Kim Young-gwon. In de blessuretijd schoot Hwang Hee-chan vervolgens de bevrijdende 2-1 binnen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.