Terug

Volg Vandaag Inside

Zuid-Amerikanen vragen FIFA om straf Premier League-clubs

Zuid-Amerikanen vragen FIFA om straf Premier League-clubs

2 sep 2021, 12:08

Chili, Mexico en Paraguay hebben de FIFA gevraagd om Premier League clubs te straffen voor het niet afstaan van internationals voor de komende periode. Veel clubs zien hier vanaf vanwege Engelse quarantaine-maatregelen.

De Zuid-Amerikaanse landen spelen de komende maand belangrijke WK-kwalificatieduels. Chili speelt bijvoorbeeld vrijdag 3 september tegen Brazilië en moet resultaten behalen om kwalificatie voor het eindtoernooi niet verder uit zicht te laten verdwijnen. Hiervoor willen de bonden maar al te graag landgenoten uit de Premier League oproepen. Tot nu toe wordt dit tegengehouden door de clubs in overleg met de Premier League. Vanwege quarantaine-regels moeten spelers die terugkeren uit rood-gemarkeerde landen voor tien dagen in isolatie en daar zitten weinig clubs op te wachten. Momenteel staan landen als Chili, Mexico en Paraguay als zodanig gemarkeerd.

In een verzoek aan de FIFA laten zij dus weten de Premier League-clubs te willen beboeten voor het niet afstaan van internationals. Het zou gaan om onder andere Newcastle United, Watford en Wolverhampton Wanderers. Volgens FIFA-regels zijn clubs altijd verplicht om spelers aan het land af te staan, tenzij de clubs een overeenkomst hebben gesloten met desbetreffend land. Dit laatste is niet het geval. Overigens staan Tottenham Hotspur en Aston Villa wel 'gewoon' hun spelers af aan rood-gekleurde Argentinië.

De FIFA heeft enkele Premier League clubs op de hoogte gebracht van de reglementen, maar wacht af of andere bonden ook gaan klagen voordat zij actie ondernemen. In een poging om de rel in de kiem te smoren, verzocht FIFA-president Gianni Infantino tevergeefs Engeland-premier Boris Johnson voor uitzonderingen.

Quarantaine geldt voor iedereen, zo ook Jan Boskamp in België. Maar hoe spreek je dat ook alweer uit? Bekijk hieronder de video terug waarin René stuk gaat om Boskamp's uitspraak!

René gaat stuk om verspreking Jan Boskamp: 'Kwarranten'
2:03
René gaat stuk om verspreking Jan Boskamp: 'Kwarranten'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.