Terug

Volg Vandaag Inside

Zoveel verdiende scheidsrechter Danny Makkelie aan zijn WK-deelname in Qatar

Zoveel verdiende scheidsrechter Danny Makkelie aan zijn WK-deelname in Qatar

21 dec 2022, 00:00

Danny Makkelie heeft een flink bedrag overgehouden aan zijn deelname tijdens het WK in Qatar. De Nederlandse scheidsrechter kreeg de leiding over Spanje-Duitsland (1-1) en Polen-Argentinië (0-2).

De Spaanse krant AS zocht uit wat een scheidsrechter verdiende tijdens een WK-duel in het Midden-Oosten. Uit het onderzoek blijkt dat een arbiter een startpremie ontving van 70.000 dollar en 3.000 dollar per groepsduel. Voor de overige wedstrijden steeg hun vergoeding tot 10.000 dollar. Makkelie kwam twee keer in actie tijdens een groepsduel, dus neemt hij 76.000 dollar mee uit Qatar, wat neerkomt op ruim 71.500 euro.

Makkelie behoorde ook nog tot de kandidaten om in het finaleweekeinde in actie te komen, maar kon uiteindelijk zijn spullen pakken. Szymon Marciniak werd aangewezen om de finale tussen Argentinië en Frankrijk te leiden. De zogenoemde troostfinale tussen Marokko en Kroatië stond onder leiding van de Qatarees Abdulrahman Al-Jassim. Pol van Boekel was in deze wedstrijd assistent-video-arbiter.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.