Terug

Volg Vandaag Inside

Zoveel goedkoper ben je volgende week uit voor een volle tank

Zoveel goedkoper ben je volgende week uit voor een volle tank

24 mrt 2022, 17:28

Het kabinet kondigde op 11 maart aan dat de accijnzen op brandstof per 1 april omlaag gaan. Voor wie nog een week kan wachten met het volgooien van de tank, is volgende week bijna tien euro goedkoper uit.

'De prijzen aan de pomp reageren doorgaans op de eerste golf van hogere prijzen in de oliemarkt. Daarna kijkt men de kat uit de boom, maar de kat komt niet uit de boom', vertelt directeur Paul van Selms van UnitedConsumers in gesprek met NU.nl.

Volgens Van Selms zullen de prijzen daarom stabiel hoog blijven. Per 1 april gaan de accijnzen op brandstof dus omlaag. Daarmee besparen mensen zo'n 17 cent op een liter benzine, en 11 cent per liter op diesel. Het kabinet hoopt een deel van de klap op te vangen van de hoge prijzen, als gevolg van de oorlog in Oekraïne. De gemiddelde landelijke adviesprijs voor een liter benzine is nu precies 2,42 euro en die voor diesel precies 2,28 euro. 

'Voor een auto op benzine gaat het om een verlaging van 9,42 euro per tank en voor een auto op diesel om 6,04 euro per tank', dat rekent het ministerie van Financiën voor een gemiddelde tankinhoud van 45 liter. 'Tanken een week uitstellen is lang hoor', zegt de directeur van UnitedConsumers. Al verwacht hij wel dat men het tanken zolang mogelijk probeert uit te stellen tot 1 april.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.