Terug

Volg Vandaag Inside

'Zorgpremie komend jaar fiks omhoog'

'Zorgpremie komend jaar fiks omhoog'

15 sep 2022, 11:30

De zorgpremie schiet het komende jaar omhoog. Verzekerden moeten, zo blijkt uit berekeningen voor Prinsjesdag, ruim 10 euro per maand meer gaan betalen.

Dat melden bronnen aan De Telegraaf. Volgens ingewijden gaat de zogenoemde rekenpremie, een richtlijn voor zorgverzekeraars, omhoog naar 1649 euro, oftewel ruim 137 euro per maand. Dat is een flinke stijging ten opzichte van de 127 euro van vorig jaar.

Hoeveel verzekerden daadwerkelijk gaan betalen hangt af van de premie die hun verzekeraar zelf vaststelt, aan de hand van de rekenpremie van het ministerie. Verzekeraars kunnen er ook voor kiezen hun buffers in te zetten om de premie te dempen.

Het ministerie van Volksgezondheid houdt al langer rekening met een forse stijging van de zorgpremie. De Telegraaf meldde dit voorjaar al dat uit voorlopige berekeningen een forse stijging rolde. Een hogere zorgpremie wordt veroorzaakt door hogere lonen en kosten in de zorg.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.