Terug

Volg Vandaag Inside

'Zonder hem zouden we nooit hetzelfde bereikt hebben'

'Zonder hem zouden we nooit hetzelfde bereikt hebben'

31 mrt 2021, 17:56

Sergio Agüero gaat Manchester City na tien jaar verlaten en volgens coach Pep Guardiola is dat een groot gemis. De Spanjaard noemt zijn Argentijnse aanvaller "onvervangbaar" en stelt dat de club "dankzij hem een hoger niveau heeft weten te bereiken".

Agüero is topscorer aller tijden bij de Engelse koploper. Hij veroverde in de tien jaar die hij voor City uitkwam liefst vier Premier League-titels, een FA Cup en vijf League Cups. Daar kunnen dit jaar nog wat prijzen bijkomen, want de ploeg van Guardiola strijdt nog op vier fronten. 'Sergio is onmogelijk te vervangen', vertelde de City-manager aan Sky Sports. 'Ik zou kunnen stellen dat hij vervangbaar is op het gebied van cijfers, maar dat is niet makkelijk als je vaststelt dat hij meer dan 360 wedstrijden heeft gespeeld voor de club en daarin meer dan 250 doelpunten heeft gemaakt. Om nog maar te zwijgen over al de titels die hij gewonnen heeft…'

Agüero is een "legende" volgens Guardiola: 'Hij is de beste spits die de club ooit heeft gehad. Daarom is hij onvervangbaar voor fans, staf, spelers die met hem in het team speelden en managers die met hem werkten. Zonder hem zouden we nooit hetzelfde bereikt hebben in de afgelopen seizoenen.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.